Det varsler forsvarerne deres i dagens papirutgave av VG.

Schumann og Betew ble dømt til 16 års forvaring med en minstetid på ti år. På grunn av et større varetektsfradrag vil Schumann ha nådd minstetiden før Betew, skriver Stavanger Aftenblad.

— Han har hele tiden angret på at han skjøt og drepte politiførstebetjent Arne Sigve Klungland. Det går ikke en dag uten at han tenker på hva han gjorde og hva han utsatte avdødes familie for, sier Schumanns forsvarer, advokat Fredrik Brodwall, til VG.

- En mønsterfange

Ifølge advokaten har Schumann vært en mønsterfange.

— Han har ikke en eneste anmerkning mens han har sonet, og han utdanner seg nå til snekker, sier Brodwall til VG.

Under soningen har Schumann blitt far til en jente som i dag er ett år gammel.

— Han ønsker å leve sammen med datteren, sier Brodwall til VG.

VIL LØSLATES: Metkel Betew (t.v.) i Stavanger tingrett med forsvarer Marius Dietrichson. ARKIVFOTO: SCANPIX

46-åringen erkjente ikke straffskyld for Nokas-ranet i tingretten. I lagmannsretten tilsto han deltakelse i ranet og forklarte at det var han som skjøt og drepte Klungland. Den forklaringen ga han i politiavhør etter at Lars-Erik Andersen (36) hadde forklart det samme tidligere.

Metkel Negassie Betew har sonet minstetiden om et års tid.

Advokat Marius Dietrichson bekrefter overfor VG at 34-åringen da vil benytte seg av muligheten til å begjære seg løslatt.

— Han vil arbeide og leve et normalt liv, sier Dietrichson til VG.

- God oppførsel ikke nok

Professor Jo Stigen ved institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo sier til VG at historikken vil følge de to forvaringsdømte Nokas-ranerne når løslatelsesbegjæringene deres skal vurderes.

— Det som skjedde den gangen er fortsatt et hovedmoment, og da ble 16 år ansett som nødvendig. De stiller ikke med blanke ark. Utgangspunktet er at de skal sitte inne disse årene, sier Stigen til VG.

Ifølge jussprofessoren er det de to ranernes farlighet i dag som er avgjørende når spørsmålet om løslatelse skal avgjøres.

— Hva gjør de dersom vi slipper dem ut i dag? Hvilken utvikling har de hatt, og hvordan er funksjonsevnen sosialt? Det må tas på alvor, og hvis de er tilstrekkelig farlige, skal de holdes i forvaring. God oppførsel og avstand fra rus er ikke nok alene, sier Stigen, som overfor VG understreker at han ikke kjenner saken godt nok til å gjøre en vurdering.

Arkitekten bak Nokas-ranet, David Aleksander Toska, ble dømt til 20 års fengsel.

— Han har ikke hatt noen permisjoner, sier advokat Øystein Storrvik til VG.