— Her er en herregenser . Eg vil ikkje si kem som har glemt den igjen, sier Christina Schmidt (28) med en megetsigende mine til jubel og latter fra de andre jentene.

Christina har akkurat åpnet den store, svarte bossekken med klær som hun har med seg. Noen av plaggene er såpass stilige at Christina i grunnen er usikker på om hun egentlig har lyst til å bytte dem bort. Men, kvelden er ung, og Christina har god tid til å bestemme seg.

Vertinnen, Line Bakken (25), har satt frem chips, sjokolade og brus. To av de fire guttene som hun deler hus med, gjør seg stadig ærend innom stuen. De åtte jentene lar seg ikke affisere av de hyppige visittene. I stedet smiler de blidt og, mens guttene passerer for n'te gang, kanskje en smule overbærende.

- Åh så gøy , sier Sabrina Demir (24) begeistret når hun får se klærne som kusinen hennes, Canet D. Hustad (28), pakker ut.

— Det e' berre sånne kle som hon har brukt ein gang, sier Sabrina på syngende nordfjord-dialekt. Sabrina beklager seg over at det velfylte kleslageret hennes ble med foreldrenes flyttelass til Sandefjord. Det hadde virkelig vært noe å ha med seg i kveld.

Bunken med lekre sommerklær i størrelse 36 bytter Canet mer enn gjerne bort.

— Eg skal ha baby, så eg gir meg for sommeren, sier Canet og smiler fornøyd. Hun har også med en bunke bøker som hun vil bli kvitt. Og en lysestake i keramikk, som Canet verken synes er spesielt pen eller lett å finne passende lys til. Men det kan jo tenkes at noen andre liker den.

Elise de Faveri (26) tar frem en lekker, svart linbukse som er blitt for liten, og noen topper som hun nesten aldri har brukt. Elise er lei av å ta vare på klær som hun kanskje kan få bruk for hvis hun skal male.

— Monica! Denne vil jeg ha, den er jo bare meg, roper Line og kaster seg over en beige og brun ulljakke. Monica Grini (25) forteller at hun nesten ga bort jakken til en annen jente for en stund siden.

— Da får jeg heller betale litt for den, sier Line for å understreke hvor seriøst interessert hun faktisk er.

— Den var fin. Puppene og magen går i ett, konstaterer Sabrina lett ironisk foran speilet iført en ikke spesielt kledelig hettegenser i ull.

Christina tar sats og hopper opp i sofaen i et uhyre tettsittende skjørt i gull-lamé.

— Du som er mann, skriker Christina til BT-fotografen,

— Dette er et kvart-over-tre-skal-du-være-med-meg-hjem-skjørt!

Resten av kvelden sprader Christina rundt i gullskjørtet som venninnen Monica Heldal bare har brukt en eneste gang.

— Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å bruke det, men jeg vil ha det, sier Christina mens hun tar et trekk av sigaretten. De andre jentene nikker. Denne følelsen kjenner de.

— Hva er dette, spør Line Bakken og holder opp et plagg som til forveksling ser ut som et lite, hvitt laken med noen remser.

— Det er en bukse med et skjørt utenpå, forklarer Charlotte Utaker (21).

— Denne genseren er brystforstørrende, ser du det, spør Line og svinger seg rundt i en spraglete, lilla strikkejumper som absolutt gjør maksimalt ut av frontpartiet. Hun går helt systematisk til verks. Prøver plagg etter plagg.

- Skikkelig Gran Canaria , sier noen av jentene anerkjennende da Line tar på seg et trangt, turkis skjørt.

— Nei, se her, det ser ut som jeg har fire rumpeballer, sier Line uten å få gehør hos de andre jentene. De synes skjørtet er dødsfint.

— Er det noen som vil ha puppevarmeren, spør Christina og drar frem en ullgenser som slutter rett under brystene. Men den store etterspørselen uteblir.

Så blir Christina og Line interessert i samme klesplagg.

— Jeg da, sier Line indignert, - du fikk jo gullskjørtet!

— Finnes det regler eller, spør Sabrina forundret.

De to kontaktsøkende guttene passerer nok en gang gjennom stuen, men ingen av jentene har overskudd eller tid til å gi dem oppmerksomhet. Det er fremdeles klær som skal prøves.

En av jentene lurer på om ikke guttene også kunne hatt glede av å delta på et klesbytteparty.

— De har ikke flere klær enn at de trenger dem selv, slår Line Bakken fast.

KLESSKIFTE: Line Bakken er i ferd med å skifte, Charlotte Utaker (t.v.), Canet D. Hustad, Christina Schmidt gir Sabrina Demir en hjelpende hånd. <br/> FOTO: HELGE HANSEN