«Støtt flomofrene i Pakistan,» oppfordret Leger Uten Grenser på hjemmesidene sine. «Ring 820 44 244 og gi 200 kroner,» het det videre.

Hvis du faktisk ringer dette nummeret og venter noen sekunder, gir du penger til noe helt annet enn flomofre i Pakistan. Vi prøvde, og dette var meldingen vi fikk høre:

«Takk for at du ringte 820 44 244 og vil støtte kampen mot abort. Om noen sekunder vil du høre en pipetone. Da blir din telefonregning belastet med 175 kroner.»

Morderleger

Organisasjonen som får pengene, er Aksjon Nytt Liv i Fredrikstad, der de omstridte prestene Børre Knudsen og Ludvig Nessa er aktive.

Ironisk nok er leger blant hovedmotstanderne deres. På hjemmesiden blir leger som utfører abort omtalt som «massemordere».

Informasjonsmedarbeider Borghild Berge beklager feilen, som skyldtes en tastefeil. Leger Uten Grenser hadde oppgitt et telefonnummer der ett siffer var feil.

— Det har ligget ute på nettet i et par timer, men er nå rettet, sier Berge til bt.no ved 18-tiden fredag.

- Ta kontakt!

Den korrigerte versjonen av siden finner du her. Berge ber folk ta kontakt, dersom de har kommet i skade for å gi penger til feil organisasjon.

— I så fall må vi prøve å ordne opp, slik at pengene kommer til rett sted, sier Berge, som oppgir å ha fått tre klager på feilen.

Det er uklart hvor mange som uforvarende har gitt penger til abortprestene.

Nessa vil gjøre opp

Ludvig Nessa var ikke kjent med saken da bt.no ringte fredag kveld.

— Hvis det har skjedd en feil, vil vi selvsagt gjøre opp med Leger Uten Grenser. Det er fort gjort å trykke feil på tastene, sier Nessa.

Han oppgir for øvrig at han ikke har noe imot leger generelt, bare leger som utfører aborter.

— Jeg har stor respekt for Leger Uten Grenser, som reiser verden rundt og redder liv og helse, sier Nessa.

Kommentarer? Vennligst bruk feltet under!