I Sandnes i Rogaland gikk Kjell Mikkelsen feil da han skulle dele ut pakker hos en nabofamilie julaften. Det forteller nissens kone, Marianne Mikkelsen.

— Min mann skulle være julenisse hos en familie i nabolaget for å hjelpe en kamerat. Han hadde fått beskjed om at det bare var ett barn i huset han skulle besøke, forteller Mikkelsen til Aftenbladet.no.

Feil nummer

Kjell Mikkelsen gikk ut i garasjen og kledde seg opp med maske og rød drakt. Så trasket han de få meterne bort til Knivskjellveien, der oppdraget var.

Til hans store overraskelse var det imidlertid ikke bare ei jente som åpnet døra, men en hel skokk unger. Konen Marianne Mikkelsen

Kjell hadde fått beskjed om å gå til hus nummer 68 - der skulle det stå en sekk med gaver på trappa. Hukommelsen var imidlertid ikke helt på topp, og da Kjell så en sekk stå på trappa til hus nummer 86, var han sikker på at han hadde kommet riktig.

— Kjell slengte sekken på ryggen og banket på døra. Til hans store overraskelse var det imidlertid ikke bare ei jente som åpnet døra, men en hel skokk unger, humrer Marianne.

Ventet fortsatt på nissen

Nissefar trådte imidlertid likevel inn i stua, der han delte ut presanger til alle barna i huset. Familien takket så for besøket, og Kjell kunne igjen vende nesen hjemover.

— Da han hadde fått av seg nissedrakten, ringte han kameraten for å opplyse om at oppdraget var gjennomført, men at det hadde vært litt flere barn enn forventet i huset, forteller Marianne.

Etter en kort sjekk kom det for en dag at den lille jenta i hus nummer 68 fortsatt ventet på nissen. Dermed var det atter en gang på med drakt og maske for en stadig mer forvirret nissefar.

— Kjell lurte jo fælt på hvor han hadde vært første gangen, og hva folkene der måtte tro. Han var også lei seg for at han hadde tatt jobben til husets egen nisse, sier Mikkelsen.

Mysterium

For å få klarhet i mysteriet skrev Kjell senere en post på Facebook, der han fortalte historien og spurte om noen kjente beboerne i nummer 86.

— Etter en liten stund kom det respons fra en som hadde vært til stede i huset som fikk feil nisse på besøk, sier Marianne Mikkelsen.

— Det viste seg at ingen i huset hadde hatt lyst til å være nisse. Til slutt hadde mor i huset satt gavesekken på trappa i håp om at noen etter hvert ville ta på seg ansvaret, fortsetter hun.

Nisse også neste år

Det var altså en lang rekke tilfeldigheter som førte til at Kjell Mikkelsen endte opp som nisse i Knivskjellveien 86 på julaften.

— Det har blitt mye lått og løye med denne historien de siste dagene, både i vår familie og i huset som fikk uventet besøk, ler Marianne Mikkelsen.

Og planen for neste jul er allerede klar.

— Kjell har fått beskjed om at han får jobben med å være nisse i nummer 86 også neste år, forteller nissekone Marianne.

Tips om artige historier? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post