Christie ville bruke mailørdagen til å fortelle offentligheten hva han mener om bruk av cannabis. Men politiet har nedlagt forbud mot arrangementet, skriver Aftenpostens aftenutgave.

Norsk Organisasjon for Reform av Marihuanalovgivningen (NORMAL), en organisasjon som har som mål å legalisere bruk av marihuana i Norge, arrangerte en lignende marsj i fjor. Den endte i slåsskamp mellom politi og demonstranter. Med henvisning til dette tar politiet i bruk Politilovens paragraf 11 som forbyr offentlige arrangementer som kan føre til alvorlige ordensforstyrrelser.

— Når jeg blir bedt om å si noe på et offentlig møte, går det ikke an å nei, særlig ikke når jeg to dager senere skal motta Fri tt Ord-prisen, sier Christie.

Han synes politiet burde gå i dialog med organisasjonen og få orden på saken.

Bård Solheim i NORMAL kaller demonstrasjonsforbudet en hån mot ytringsfriheten og varsler at de vil holde en punktdemonstrasjon utenfor Stortinget dersom avslaget om å demonstrere på Rådhusplassen ikke omgjøres.

— Vi aksjonerer for legalisering av bruk av cannabis, til industrielt, medisinsk og rekreasjonelt bruk, sier Solheim til NTB.

Ifølge Solheim er cannabis mindre farlig enn mange typer mat folk spiser til daglig.

— Dette er en markering i over 100 byer verden over, sier han til NTB.