Hendelsen fant sted på Brandengen skole i Drammen i 08-tiden mandag. Jenta ble brakt til Sykehuset Buskerud, hvor hun ligger til overvåking etter at det ble påvist en kraftig hjernerystelse.

En krangel om et bursdagskort utløste volden, skriver Drammens Tidende. Jenta hadde nettopp mottatt en invitasjon til en bursdag da en gutt tok kortet fra henne. Da hun forsøkte å få kortet tilbake, skal gutten ha lagt henne i bakken, grepet flettene hennes, og dunket hodet hennes tre ganger i bakken.

En kontaktlærer kom til noen minutter etterpå. Læreren spurte de to barna ut om hva som hadde skjedd, men vurderte jentas tilstand til å være så god at verken lærer eller foresatte ble kontaktet, til tross for at niåringen gråt mye.

Ifølge rektor Odd Sveen har både jenta og gutten som skal ha utført volden ha bekreftet hendelsesforløpet.

Jentas mor kom innom skolen tre timer senere i anledning et annet ærend, og fikk da vite om hva som hadde skjedd. Moren tok umiddelbart med seg datteren hjem. I løpet av kort tid ble niåringen dårligere, hun var delvis bevisstløs, kastet opp og klaget over hodesmerter. Kort tid etterpå ble hun brakt til sykehuset, hvor det ble konstatert at hun hadde en kraftig hjernerystelse.