Politiet fikk melding om det første tilfellet klokken 19.30. Da var en mann innlagt på Aker sykehus, og sykehuset kontaktet politiet. Kort tid etter ble ytterligere to personer brakt til sykehuset.

De tre som først var innlagt, kunne gi sykehuset og politiet opplysninger om at flere andre personer trolig var forgiftet. Politi, ambulansefolk og brannvesen satte i gang en felles aksjon for å få tak i alle som var i faresonen.

Ved 23-tiden var til sammen ni personer brakt inn, og politiet håpet at situasjonen var under kontroll.

Kanne med sprit

Operasjonsleder Harald Skjelbreid ved Oslo politidistrikt sier til NTB at alle de metanolforgiftede hadde vært med i et drikkelag på en campingplass for et par dager siden. De hadde kjøpt en kanne med sprit et sted i Oslo, og den ble fortært i en eller flere campingvogner på campingplassen, som ligger i Hurum.

— Alle de ni kjente hverandre. Vi tror vi har kontroll med dette nå, sier Skjelbreid. Han forteller at politiet i ett tilfelle måtte bane seg vei inn i en leilighet der det befant seg en person som ikke hadde klart å ta telefonen eller selv kontakte sykehuset. Tilstanden skal være alvorlig for denne personen, men politiet hadde ikke detaljerte opplysninger om tilstanden til alle de ni lørdag kveld.

Frivillig

ýDe som er på sykehus nå, har delvis kommet hit frivillig, fordi de skal ha drukket av samme dunk, sier Tor Olav Rui, vakthavende lege ved Aker sykehus til NTB lørdag kveld.

— Det er ennå ikke påvist at de er metanolforgiftet, og alle har generelt god allmenntilstand. Nå skal vi ta prøver av dem som er kommet til sykehuset, sier Rui.

Rui sier at sykehuset har god kapasitet til å behandle dem som måtte være forgiftet.

Totalt er dermed 21 personer metanolforgiftet den siste tiden. De fleste av dem som er blitt syke, bor i Østfold, og de er forgiftet av et parti sprit som er smuglet inn over Svinesund. Politiet vil nå undersøke om de ni som ble syke i Oslo, hadde kjøpt sprit fra det samme partiet.

(NTB)