Bare ti timer etter at han slapp ut av fengsel 3. juli i fjor var han på plass på travbanen. Med hesten «Giggle Face» tok han tredje plass på Drammen travbane.

Han er mer vant til å vinne. Men sin karakteristisk gullhjelm har bergenske Atle Hamre kjørt inn 68,4 millioner i travpremier siden 1983.

Han har også importert en rekke hester til Norge. Flere av dem som har kjøpt hest gjennom ham har fått en ekstra momsregning fra tollvesenet med på kjøpet.

I 1996 ble han dømt i Oslo byrett for å ha lurt tollvesenet ved import av tre hester fra USA på 1980-tallet.

I 1999 ble han pågrepet og siktet for utpressing av skipsrederen Thor Christensen i Sandefjord. I 2002 ble han dømt til fem års fengsel for å ha presset redervennen for til sammen 28 millioner kroner. Han måtte erstatte 19,9 millioner kroner.

— Jeg tar dommen som en mann med rak rygg, men jeg er uskyldig, sa Hamre til BT da dommen falt.

Økokrim tiltalte også tv-kjendis Hallvard Flatland, som de mente hadde hjulpet Hamre med å hvitvaske penger gjennom et selskap i et skatteparadis og en hemmelig konto i Monaco.

Flatland ble senere dømt til seks måneder i fengsel for forholdet.

Året etter droppet statsadvokaten tiltalen mot Hamre for å ha dopet hester ved 58 starter. Saken ble droppet fordi han allerede satt i fengsel og ikke ville fått noe ekstrastraff.

Hamre gikk samtidig til søksmål mot Det Norske Travselskap som ville utestenge ham fra sporten i ti år, og mot Statens dyrehelsetilsyn som anklaget ham for hestedoping.

I den første saken ble det inngått forlik, mens den andre rant ut i sanden.

Siden han slapp ut av fengsel har Atle Hamre igjen vært aktiv. Han har startet i til sammen 271 travløp og har 67 seiere. Han har kjørt inn nesten 3,2 millioner kroner.

Så stor glede av pengene har han imidlertid ikke fått selv. Statens innkrevingssentral kan ta alt han tjener over 125.000 kroner i året som nedbetaling på pengene han skylder Christensen.

I dag skulle han kjørt løp på Jarlsberg Travbane og lørdag på Bergen Travpark.