TORSTEIN STANGENES

— Jeg fikk sjokk, sier Kenneth Svendsen til BT.

Han har barn på fem og ti år som bruker Internett. Svendsen jobber med internettsikkerhet og kjenner behovet for å ha kontroll over hvilke sider barna er inne på.

De er ofte inne på www.barnasside.no. Frem til BT snakket med den ansvarlige for siden i går, lå det på toppen av siden en annonse for Jamba, som leverer blant annet bilder og spill til mobiltelefoner.

Det var linken fra denne annonsen Svendsen fulgte, etter tips fra noen venner.

- Foreldre må følge med

Øverst på Jambas side kan man kjøpe mobilspillet «Larry Sexy Game», der hensikten er å hjelpe rollefiguren til å få seg et nummer, og da er det ikke mobilnummer det er snakk om.

Lenger nede på siden kan man kjøpe bilder av nakne damer til mobiltelefonen.

— Man tror jo at man skal være skånet for slikt når barna bare trykker på et blinkende banner på en side som heter Barnas Side, sier Svendsen.

Han oppfordrer foreldre til å følge med på barnas internettbruk, selv om barna deres bare er inne på sider som ser trygge ut.

— Sidene forandrer seg, sier han.

- Så fin ut tidligere

Det siste har ansvarlig for Barnas Side, Elise Waaltorp, fått erfare.

— Dette er ikke heldig, sier hun til BT etter at hun har fulgt linken til Jamba. Hun fjernet annonsen umiddelbart etterpå.

Hun forteller at hun fikk tilbud om denne annonsen for tre uker siden. Den gang var det andre dataspill som ble markedsført på forsiden. Hun så heller ikke at man kunne kjøpe «sexy downloads» på siden.

Også hos www.juniorlinken.no har Jamba en annonse liggende ute.

Det lyktes ikke BT å få kontakt med noen fra Jamba i går. Heller ikke kundeavdelingen svarte på telefonen. BT fikk derfor ikke svar på om Jamba var seg bevisst hvilke aldersgrupper selskapet forsøker å selge nakenbilder og sex-spill til.

NOE FOR BARN?: Dette er noe av innholdet på siden som en annonselink på Barnas Side og Juniorlinken fører deg til.