Imbera mente tegningen var krenkende og en trussel mot de andre kundene og fjernet derfor tegningen uten forvarsel fra sidene til Human Rights Service (HRS) melder NRK.

Informasjonsansvarlig Hege Storhaug i HRS er provosert.

— De gikk inn og redigerte siden vår, flyttet saker og slettet karikaturene av Muhammed. Det er helt uhørt, sier hun.

Ifølge Jon Bing, professor i rettsinformatikk ved Universitetet i Oslo, har Imbera lov til å sensurere tegningen. Han sier det er driftsleverandørene som avgjør hva som havner på internett. Ifølge e-handelsloven plikter nemlig serverleverandører å vurdere innholdet på sidene de styrer.

— Konsekvensen av loven kan bli at teknikere bestemmer hva du skal kunne lese på nettet, sier Bing.

— Tjenesteleverandøren plikter å fjerne bilder og innhold hvis vedkommende er gjort kjent med at det foregår noe straffbart. Og dels har tjenesteleverandøren rett til å fjerne innhold hvis vedkommende har saklig grunn for det, sier professor Bing.

Bing mener saklig grunn foreligger i tilfellet med Muhammed-karikaturene.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund er ikke enig.

— Dette er uakseptabelt. For meg er det viktigst at dette kan få ufattelige konsekvenser - også for redaksjoner som har eksterne internettleverandører, sier Kokkvold.

VG, Dagbladet, A-presseavisene og TV 2 har alle en ekstern leverandør som står for lagringstjenester. Aftenposten og NRK eier sine servere.