Forsiden på onsdagens utgave av Dagbladet viste en tegning av Muhammed fremstilt som en gris. Tegningen fant avisen via Facebook-siden til Politiets sikkerhetstjeneste (PST). I Oslo førte oppslaget til at flere kjøpmenn boikottet avisen.

— Vi selger ikke Dagbladet til kundene i dag. Det er ytringsfrihet, men når de vet det har vært så mye krangel og rot og likevel velger å sette dette på forsiden, er det en indikasjon på en provokasjon fra deres side, sier Bashir Shahad til VG Nett. Shahad legger til at det ikke er religiøs overbevisning som gjør at han boikotter avisen.

VG Nett har vært i kontakt med flere forhandlere som bekrefter Dagbladet-boikotten. Til sammen skal det være mellom 300 og 400 aviser som ikke ble solgt.

Konstituert redaktør Lars Helle i Dagbladet sier han ikke har hørt noe om saken.

— Jeg synes det er beklagelig at forhandlere graderer nyhetsstoff på den måten, sier Helle og forsvarer bruken av tegningen.

— Det er en helt naturlig illustrasjon til en viktig nyhetssak. Vi regnet med at noen ville reagere, men det har vært få tilbakemeldinger, fortsetter redaktøren.