— Vi er svært lei oss for at Tom H. Engh og Rolf Guttrom Engebrethsen ikke har villet la seg intervjue eller kommentere påstandene i programmet. De har fått en rekke tilbud om å delta. I stedet har de lagt ut påstander på alliansens egne nettsteder om at TV 2 driver ren svertekampanje mot dem. Heller ikke deres advokat, Marius Reikerås, som stiller opp i programmet, har vært villig til å se programmet før det blir vist i kveld. sier lederen av TV 2s Dokument2-redaksjon, Odd Isungset, til Bergens Tidende.

Han legger til at TV 2 kan dokumentere alle påstandene om at Nordsjødykkeralliansens ledelse har snakket usant og bløffet for å få oppreisning og erstatninger til nordsjødykkere, som er påført varige senskader.

— Vi sitter på mye mer dokumentasjon enn det som blir vist i selve programmet.

Situasjonen for nordsjødykkerne har gjennom år utviklet seg til å bli en stor sak. Mange har lidd og blitt skadet. Derfor er det naturlig å gå tungt journalistisk inn i denne saken, og forsøke å få frem hva som virkelig har skjedd, sier han.

Isungset vil ikke si noe om hvilke politiske reaksjoner han venter etter tv-programmet i kveld. Allerede før det er sendt, er programleder Torgeir Foss innklaget til Pressens Faglige Utvalg for brudd på god presseetikk, en klage utvalget har avvist å fremme for videre behandling. Programmet er også omtalt i en politianmeldelse som ren svertekampanje.