— Da taket raste sammen i 1998 hadde vi en gjennomgang av hele taket, jeg var selv involvert. Jeg mener gjennomgangen var god nok den gang, men vi må ha oversett et område, sier Amundsen til NTB.

Han var bygg- og eiendomssjef da Bergseng barneskole ble bygd i 1996 og da deler av taket raste ned i et klasserom i 1998.

— Jeg synes vi har hatt en bra kontroll med skolen, men ting kan skje likevel. Men det er ikke sikkert at folk er enige i at vi har gjort en god nok jobb, uttaler Amundsen som ikke husker når sist kontroll ble foretatt.

— Vaktmester har jo som oppgave å følge med på skolen, men byggeier er ansvarlig for bygget, sier Amundsen.

Mandag åpner skolen

Amundsen forteller at skolen holder stengt torsdag og fredag.

— Entreprenøren skal gjennomgå taket fredag og ungene er nok på plass igjen på skolen mandag, sier Amundsen som selv skal opp for å se på taket fredag.

Andre gang

En halv meter fra elevene Skoleelevene sto i korridoren ved Bergseng barneskole da deler av taket raste ned bare en halv meter fra dem. Ingen kom til skade i forbindelse med uhellet torsdag morgen.

Dette er andre gang tak raser sammen på Bergseng barneskole. For fem år siden falt deler av taket i et klasserom ned om natten. Bygningen er fra 1996.

(NTB)