Trolig kommer politiet til å be om at mannen i 20-årene blir fengslet i fire uker når han onsdag blir framstilt for varetekt i Aust-Agder tingrett i Arendal. Mannen stiller seg uforstående til siktelsen mot seg.

– Jeg har vært i kontakt med ham i dag, og han nekter straffskyld. Det er den eneste kommentaren jeg kan gi nå, sier mannens forsvarer, advokat Lill Vassbotn, til NTB.

Avhørt tirsdag

En jevnaldrende kvinne er i tillegg siktet for å ha avgitt falsk forklaring fordi hun ifølge politiet skal ha løyet for å dekke mannen.

De siktede satt i avhør tirsdag, men det er uklart hva som kom fram i forklaringene deres.

– Saken er vanskelig og omfattende. Vi kjenner ikke motivet for ugjerningen, sier politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff i Agder politidistrikt til NTB.

Han vil ikke kommentere påstandene om at den mordbrannsiktede mannen skal ha erkjent å ha påsatt brannen i Grimstad sentrum natt til søndag.

Krangel med brannoffer

To menn mistet livet i brannen. Ifølge vitner som VG har snakket med skal den siktede og en av de to omkomne ha hatt en uoverensstemmelse om et smykke og noen mindre pengebeløp.

– Han skal ha sagt i en drosjekø, noen timer etter brannen at «nå kan han ikke plage meg mer», forteller en annen kamerat av den omkomne til Fædrelandsvennen.