23-åringen har sittet fengslet isolert og uten TV eller aviser siden han ble pågrepet og siktet onsdag i forrige uke. Forsvareren hans, advokat Atle Helljesen, opplyser til NTB at 23-åringen ikke vil la seg avhøre så lenge han er isolert.

-Rammen omkring er såpass spent og vanskelig at han ikke bør gå i avhør nå, mener Helljesen.

Varetekt

Ryfylke forhørsrett avviste torsdag politiets begjæring om varetekt av Tina Jørgensens tidligere samboer. Begjæringen ble avvist fordi forhørsretten mente det ikke var tilstrekkelig grunn til å mistenke 23-åringen. Fredag påkjærte politiet kjennelsen til Gulating lagmannsrett.

-Påkjæringen inneholdt ikke noe nytt i forhold til det som kom fram i forhørsretten, annet enn at argumentene var noe utdypet, sier Helljesen. Forsvareren sendte mandag en kommentar til påkjæringen til lagmannsretten.

Helljesen regner med at kjennelsen kommer tirsdag elle onsdag. Inntil da vil 23-åringen ikke la seg avhøre.

-Vi vil vente til lagmannsrettens avgjørelse kommer, sier Helljesen.

Forklaringer

Årsaken til at politiet har siktet 23-åringen for drapet på sin tidligere samboer, er uoverensstemmelser i mannens forklaringer gjennom sju vitneavhør. Ifølge Stavanger Aftenblad er det forklaringene om tidspunktet han forlot Stavanger sentrum drapsnatten og hvor lang tid han brukte på hjemveien, som politiet ikke får til å stemme.

Tina Jørgensens familie satte i helgen i gang søk etter Tinas mobiltelefon i sjøen ved Grasholmen, der Tina bodde. Flere familiemedlemmer mener 23-åringen er uskyldig.

Politiet har ikke funnet vesken som 20-åringen hadde med seg den kvelden hun ble drept. I vesken skal hun blant annet ha hatt mobiltelefon og en filofaks.

Tina Jørgensen ble drept natt til 24. september i fjor. Mye tyder på at hun ble drept under Bybrua, få hundre meter fra boligen sin på Grasholmen. En måned senere ble hun funnet død i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren.

(NTB)

FUNNET VED KIRKEN: Liket av Tina Jørgensen ble funnet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke en måned etter at hun forsvant i september i fjor.
Arkivfoto: Scanpix