Bystyret i Oslo har vedtatt at Oslo kommune skal søke om ski-VM i 2011. En forutsetning for søknaden er at staten blir med på et tilnærmet 50-50-spleiselag, noe som vil kreve nye forhandlingsrunder med staten. Men regjeringen vil ikke bidra med mer enn 70 millioner kroner til opprusting av Holmenkollbakken som totalt er beregnet å koste 310 millioner kroner.

— Brette opp ermene

— Byrådet bør nå brette opp ermene og konsentrere seg om å vinne kampen om å få tildelt VM. Gjennom ett av de største bidragene til idrettsanlegg noen gang, gir regjeringen sin støtte til Oslo kommune, til Ski VM Oslo 2011 og til å utvikle Holmenkollen for framtiden, skriver kulturminister Trond Giske i et innlegg i Aftenposten lørdag.

Giske avvise at kostnadsnøkkelen for slike anlegg innebærer at staten betaler halvparten av kostnadene ved nybygging.

- Ingen automatikk Giske viser til nasjonalanleggsavtalen for Holmenkollen, der det heter at «søknad kan innvilges med inntil 50 prosent av godkjente kostnader. Giske viser også til rapporten som lå til grunn for valget av Holmenkollen som nasjonalarena. I denne rapporten presiseres det ifølge kulturministeren at »det ikke ligger noen automatikk i at kostnadene forbundet med utbygging av et nasjonalanlegg vil bli dekket med 50 prosent av spillemidler”.

– Kommet svært godt ut Giske skriver at Oslo har kommet svært godt ut av statens fordeling av idrettsmidler. Ullevaal og Bislett er de to idrettsanleggene i Norge som har fått mest penger, henholdsvis 75 og 65 millioner kroner.

I tillegg har Oslo fått støtte til andre store prosjekter, blant annet 95 millioner kroner til 33 kunstgressbaner og støtte til Bjølsenhallen og Manglerud ishall. I løpet av seks år har Oslo fått over 220 millioner kroner til ulike idrettsanlegg, ifølge kulturminister Trond Giske