Rune Christophersen

«Det kan jeg ikke svare på. Det vet jeg ikke. Jeg husker ikke». Disse setningene går stadig igjen i Pettersens forklaring mens han blir krysseksaminert av statsadvokat Arild Dommersnes.

Pettersen har tidligere forklart at Thendrup-brødrene og en nå avdød mann var til stede i huset hans etter ranet, og at Johnny Thendrup satt på gulvet med skuddsår i låret. Men han nekter å svare på hvem de to siste mennene var.

— Jeg frykter represalier, har Pettersen svart.

Dommersnes: - Men du har jo identifisert tre av de som var til stede. Hvorfor kan du ikke svare på hvem de to siste var?

Pettersen: - Jeg ble fortalt av etterforskeren i avhør at det var trygt å identifisere Thendrup-brødrene.

— Hvorfor skulle de være tryggere å identifisere dem enn de to andre personene? Thendrup-brødrene var jo fortsatt på frifot?

— Jeg satt i isolasjon, og var veldig usikker på hva som var trygt og ikke. Til slutt ble jeg fortalt at jeg ikke trengte være redd for identifisere dem, og da oppgav jeg navnene.

Dommersnes prøvde gjentatte ganger å få navnet på de siste personene, men måtte til slutt gi opp. Pettersen svarte unnvikende, og virket tydelig utilpass. Pettersen vil heller ikke svare på om de to er blant de tiltalte.

— Hvorfor vil du ikke gi oss navnene, spurte Dommersnes til slutt.

— Det kan jeg ikke svare på.