– Mannen er søndag ennå ikke avhørt. Han har nektet å forklare seg for politiet og vil neppe gi noen forklaring til politiet før fengslingsmøtet mandag, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til NTB.

47-åringens advokat Tor Erling Staff bekrefter overfor NTB at mannen ikke ønsker å forklare seg for politiet nå.

– Ytterligere kommentarer til saken har jeg ikke, sier Staff.

På stedet

47-åringen ble pågrepet av politiet på stedet. Drapet skjedde inne på Bjerke Kro på Brobekk Senter ved Bjerke litt før midnatt fredag.

Politiet fikk melding klokka 23.20, og den antatte gjerningsmannen var fortsatt på stedet. Ifølge Abrahamsen er den pågrepne 47-åringen i god form.

Flere er avhørt

Den antatte gjerningsmannen og offeret er begge norske statsborgere, men av utenlandsk opprinnelse.

Politiet avhørte lørdag rundt ti personer som var til stede på kroen. I tillegg vil de ha kontakt med tre personer som forlot stedet i en drosje like etter at drapet fant sted. Ifølge Abrahamsen satt det to norske kvinner og en mann i drosjen. Politiet tror de tre personene kan ha nyttig informasjon om hva som skjedde før skyteepisoden, men mistenker dem ikke for å være innblandet i drapet.

Døde på stedet

48-åringen døde på stedet. Det ble gjort flere forsøk på å gjenopplive ham, men uten hell. Da politiet kom til stedet fant de også drapsvåpenet som skal være en grovkalibret pistol.

Abrahamsen bekrefter overfor NTB at den antatte gjerningsmannen og avdøde hadde en krangel like før drapet.

De to mennene skal ha vært bekjente. De skal tidligere ha vært sett sammen på kroen flere ganger, ifølge VG.