Ifølge avisen havnet nyheten ved en feil på Gildes hjemmesider fredag ettermiddag. Egentlig skulle den ha vært lagt ut kun på intranettet, det lukkede nettet som bare de ansatte har tilgang til.

«Gilde og Prior er svært forundret over Konkurransetilsynets nei til en viktig og riktig fusjon innen matvaresektoren. Konkurransetilsynet forsøker å hindre en sammenslåing som vil være til beste for forbrukerne, viktig for Norge, nødvendig for landbruket og i samsvar med Konkurranseloven», heter det i pressemeldingen som Nationen har fått tilgang til.

— Konkurransetilsynet støtter vurderingen av at Gilde og Prior er i ulike produktmarkeder og dermed ikke har overlappende virksomhet. Derfor er vi desto mer forundret over Konkurransetilsynets vedtak og usedvanlige begrunnelse. Det er historisk, kulturelt og samvirkepolitisk urealistisk at Gilde skulle etablere seg som konkurrent til Prior i fjørfemarkedet. Nå skal vedtaket studeres nærmere, men vi antar at beslutningen vil bli anket, sier styrelederne Harald Mork i Gilde Norsk Kjøtt og Rune Haram i Prior Norge.