RAGNHILD HOV

— Det går på bekostning av jobb, skole og eksamen å arrangere debattene, sier Carl Henning Bertelsen til studentavisen StudVest. Han er leder av Teknisk Gruppe, som har ansvaret for det tekniske arrangementet av debattene på Handelshøyskolen.

Studentene føler de får lite igjen i forhold til innsatsen som legges ned.

— Skal det arrangeres flere debatter, får enten skolen eller NRK betale for jobben vi gjør, sier Bertelsen.

NRK har til nå sendt fire debatter fra Aulaen i Breiviken. Et av disse programmene var så vellykket at det ble nominert til Gullruten i helgen. Programmene ble sendt i beste sendetid på NRK2 på lørdagskvelden, med Knut Olsen som debattleder.

«Brød og Sirkus» er et samarbeid mellom Norges Handelshøyskole, studentforeningen og NRK. Teknisk Gruppe har tatt på seg jobben med å rigge og rydde etter programmet.

Sendeplanen for høstsesongen er ennå ikke klar. Akkurat nå forhandles det. StudVest skriver at NRK skal være interessert å sende fire nye debatter fra NHH til høsten. Ledelsen ved skolen vil også gjerne at samarbeidet med NRK fortsetter.

— Det gir en veldig god profilering av skolen, sier informasjonssjef Asle Haukaas.

NRK fortsetter gjerne å sende «Brød og Sirkus» fra Handelshøyskolen. Men penger til lønn for studentene har ikke statskanalen.

Thomas Hellum er redaksjonsleder i NRK Program riks, som er ansvarlig for programmet. Han sier at budsjettet for programmet blir like stramt til høsten som i fjor. Hver debatt kostet ca. 300.000 kroner.

Også Samfundet i Trondheim og studentforeningen i Tromsø er aktuelle for «Brød og Sirkus».