– Regjeringen er enig om at boikott av OL ikke er tjenlig. Vi har ingen planer i dag om å utebli fra åpningen, sier Stoltenberg til Aftenposten.

De siste dagene har det kommet uklare signaler om hva regjeringen mener. SV-leder Kristin Halvorsen og kulturminister Trond Giske er blant mange som har sagt at boikott må vurderes.

Les også: dagens leder Heiberg på jordet | Dale Oen: Opprørt over Kina | Heiberg rister på hodet av boikott |

Samtaler i fjor

Men Stoltenberg sier nå altså at boikott er uaktuelt. På spørsmål om han utelukker boikott under alle omstendigheter, svarer Stoltenberg:

– Jeg vil ikke spekulere om framtiden ved å svare på slike hypotetiske spørsmål, men jeg har respekt for at det foregår en debatt om hvordan Norge kan fremme menneskerettigheter i Kina. Menneskerettigheter var også et viktig tema i mine samtaler med kinesiske ledere i fjor, sier statsministeren.

– Ikke tema

Tove Paule, president i Norges Idrettsforbund, sier til Aftenposten at boikott ikke er tema. Paule deltar på kongressen i OL-byen Beijing for de nasjonale olympiske komiteene som startet søndag. Hun venter at det blir en het debatt her om Kina-spørsmålene.

Generalsekretær Inge Andersen i Norges Idrettsforbund og olympisk komité sier til VG at all form for boikott av OL i Beijing er uaktuelt for norsk idrett. Han sier det er norsk idrett som selv avgjør, og et enstemmig idrettsting har vedtatt norsk deltakelse.

Hva synes du om avgjørelsen? Si din mening her.

- Regjeringen er enig om at boikott av OL ikke er tjenlig, sier statsminister Jens Stoltenberg til Aftenposten.
Bendiksby, Terje