-Oppgjøret er ikke over. Målet er å få stemt ned avtalen. Send den tilbake og begynn nye forhandlinger, sa Transportarbeiderforbundets Torbjørn Kristoffersen etter et nei-møte i Oslo tirsdag.

Han får støtte fra LO-organiserte på arbeidsplasser rundt om i landet, men ingen vet i dag hvor stor motstanden mot avtalen for privat sektor er. Uravstemningen skal være avsluttet 28. april — like etter påskeferien.

-Vi har dårlig tid, men vi har hele neste uke på oss, sa han.

Hovedkravet for nei-aksjonistene er at den toårige tariffavtalen ikke skal bli treårig, at reformen for etter- og videreutdanning skal gjennomføres nå og at det skal innføres en ekstra ferieuke.

Kristoffersen pekte på at den snevre økonomiske rammen blir enda snevrere ved en treårig avtale. Han hadde håpet på forbundsvise oppgjør i 2003, men tror sjansene for det er små.

Aksjonistene skal utforme en plattform for kravene, spre informasjon til hele landet og arbeide for et nei-flertall under uravstemningen.

Norsk Transportarbeiderforbund, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Norsk Hotell- og Restaurantarbeiderforbund og EL & IT-forbundet stemte mot avtalen lørdag morgen. Norsk Grafisk Forbund står splittet i denne saken.

(Foto: Heiko Junge, SCANPIX)(breddebilde)

Torbjørn Kristoffersen i Transportarbeiderforbundet er forbannet. Han tror det er store nei-grupper i mange LO-forbund.

(Foto: Heiko Junge, SCANPIX)(høydebilde)

NTB