CATHRINE KRANE HANSEN

Sent i går kveld lå det an til null RV-representanter på Stortinget, men RV gjorde likevel et bra valg og gjennomførte — ifølge partileder Torstein Dahle - også sin beste valgkamp. Om det var tidenes beste valgvake, vites ikke, men det var god stemning blant de unge RV-sympatisørene på Ugla.

Et lite stykke inn i valgnatten, da alt ennå var uvisst, lovet Dale å være et ankerfeste for å hindre en høyredreining i en eventuell rød-grønn regjering. Senere lovet han at RV skal fortsette som vaktbikkje sammen med miljø-, freds-, fag- og kvinnebevegelsen utenfor Stortinget.

Nye medlemmer

— Regjeringspanikken har nok grepet mange RV-velgere som dermed har stemt Ap. Men gjennom valgkampen har vi uansett styrket motstanden mot krigen og kampen mot fattigdom, og vi har bygget partiet. I denne valgkampen har RV fått mange nye medlemmer, sa Torstein Dahle.

Ett av de nye medlemmene er Foozieh Modanesi. Hun ble vervet av Shilan Shorsh, partiets kvinnepolitiske talsperson. Begge er kurdere, den ene opprinnelig fra Iran, den andre fra Irak, og begge er enige om at dette med Stortingsplass i grunnen ikke er så farlig.

— Vi ønsker først og fremst å jobbe blant folk, ikke bare med slagord, sier Foozieh.

— Egentlig gjør det ingenting om Torstein ikke kommer inn på tinget. Vi skal uansett lage revolusjon på gaten!, bedyrer Shilan, med et stort smil og gulldekor rundt hode og midje.

Litt senere tar hun tak i Torstein Dahle og sier: - Jeg skal danse for deg!

— Å, ja, svarer Dale før han må haste videre til nok et intervju.

Ikke personlig nederlag

RV var i vinden i går. Partiet på vippen, med en partileder som løp mellom valgvaken med TV 2-innslag på Ugla og NRKs valgstudio på Det Akademiske Kvarter. Først optimistisk, men fattet. Så fattet, men litt skuffet.

— Jeg har vært med på dette to ganger før, så for meg personlig er det ikke noe stort nederlag å bli værende i Bergen. Men det hadde selvsagt vært enklere for partiet å påvirke inne på Stortinget.

— Kom igjen, vi kan ikke sitte og være deprimert, melder Shilan og drar i gang en kurdisk dans.

Stortingsdansen ble det ingenting av denne gangen.

SKUFFET, MEN FATTET: Sent i går kveld lå det ikke an til at Torstein Dahle kommer inn på Stortinget. – Jeg har vært med på dette to ganger før, så for meg personlig er det ikke noe stort nederlag, sa RV-lederen som lover å fortsette som vaktbikkje.<p/>FOTO: VEGAR VALDE