NTB

I artikkelen, som omtaler den kommende bruden på en lite flatterende måte, heter det blant annet at nordmenn fryser ut Mette-Marit Tjessem Høiby, "den enslige moren med bakgrunn i Oslos house-miljø". Den fire år gamle sønnens far blir også omtalt på en lite flatterende måte.

I artikkelen vises det også blant annet til et intervju den kommende bruden har gitt til et tysk magasin (Bunte), der hun klager over å ha mindre og mindre kontroll over sitt liv etter at hun ble forlovet med kronprinsen i desember.

— Jeg skulle ønske jeg kunne bestemme over min egen dag, men nå gjør Slottet det i stor grad for meg. Jeg har langt mindre frihet enn jeg hadde før, skal Mette-Marit ha sagt til det tyske magasinet.

Problemet er bare at kronprinsens forlovede ifølge Slottets informasjonsavdeling, ikke har gitt noe intervju til noe tysk magasin.

Narkomane og prostituerte I artikkelen i The Sunday Times, som er skrevet av Roland White, heter det også at prinsen av Wales og prins Edward er ventet å være blant de 400 inviterte gjestene i Oslo domkirke sammen med ti narkomane og prostituerte fra en kristen organisasjon i byen. De ti er, skriver avisen, invitert på kvoten "vanlige folk".

Det korrekte er at Oslo Bymisjon har fått ti plasser til disposisjon og kan fordele plassene til hvem de vil.

Eva og Ari Det er ikke bare kronprinsparet i den norske kongefamilien som får gjennomgå i artikkelen. Prinsesse Märtha Louises valg av forfatteren Ari Behn og andre kjærester og den nærmere ti år gamle historien om hennes angivelige forhold til en gift sprangrytter i England, blir også omtalt.

Det samme blir den nederlandske og spanske tronarvingens valg av kjærester. Norske Eva Sannum blir omtalt som en 2. klasses undertøysmodell som ikke er god nok til å bli kronprins Felipes hustru.