Den lille kommunen Austrheim i Nordhordland ble hardt rammet av terrorangrepet i Algerie. To av de fem savnede nordmennene er fra den lille kommunen med rundt 2800 innbyggere, skriver lokalavisen Nordhordland.

Ordfører Per Lerøy har i de siste dagene fortalt historien om en svært preget bygd til hele verden.

- Jeg har nylig snakket med The Wall Street Journal, og New York Times var her i dag. Noen tyskere var her også, men jeg oppfattet ikke helt hvor de var fra. Det er mulig det var et TV-selskap, sier ordføreren Per Lerøy.

I tillegg kommer brorparten av landets egne medier.

— Både de lokale og de store. VG, Dagbladet, NRK, TV2, og P4 var her også. Jeg har vært på både tv og radio. Jeg klarer ikke huske alle sammen, det har gått litt over stokk og stein siden mandag, sier han.Lerøy kan fortelle at han selv har jobbet i Statoil, og har blitt drillet på kritiske hendelser før. Når han nå må takle medietrykket, kommer dette til hjelp.

— Treningen har hjulpet meg litt. Men det meste tar jeg bare på sparket, sier han.

Preget samfunn

Til alle som spør forteller Lerøy historien om et preget samfunn, som føler seg hardt og urettferdig rammet.

— Dette er en hendelse som har satt veldig dype spor i lokalmiljøet. Folk har dyp medfølelse med de familiene som er rammet, og veldig mange kjenner noen som er rammet, sier han.

— Jeg tror faktisk mange føler det er blodig utrettferdig at ærlige og hardtarbeidende mennesker blir rammet på denne måten.

Fortsetter å håpe

Lerøy forteller at de nå har fokus på at opplevelsene blir bearbeidet på en god måte, både hos skoleelever og tilsatte i kommunen.

Han mener apparatet de har satt i gang fungerer relativt bra, men mener det er begrenset hva man kan gjøre i en slik situasjon. Han gir honnør til lokalsamfunnet som støtter opp om de berørte.

— Vi lever fortsatt i håpet om en positiv utvikling i saken, selv om det svinner ettersom tiden går, sier han.