— Det er veldig sjelden. Jeg har ikke noe statistikk på det, men dette har vært en meget uvanlig tørr natt, forteller Martin Grønnevet ved Storm Weather Center til Bergens Tidende. Absolutt knusktørt i enhver krinkelkrok av vårt langstrakte land har det imidlertid ikke vært. - Det har vært observert enkelte helt minimale regnbyger i Lofoten, men de har unngått målestasjonene.

— Vi har 150 målestasjoner spredt over hele landet som gir oss meldinger opptil flere ganger i døgnet, og ingen av dem hadde registrert nedbør, bekrefter Ole Nielsen ved Meteorologisk institutt.

— Vi har i tillegg et mer finmasket nett av nedbørsstasjoner, men hva de eventuelt har registrert vet vi ikke ennå.

Tolv nedbørsfrie timer er så uvanlig at verken Storm Weather Center eller ved Meteo-rologisk institutt har statistikk på fenomenet. Men fra begge hold er man enige om at det neppe er en årlig foreteelse.

— Det som gir det tørre været er et høytrykk som ligger klistret over så godt som hele landet i dag. Vi har finvær nesten over alt, sier Martin Grønnevet.

Og finværet vil fortsette i morgen. - Høytrykket trekker seg litt nordover. Det betyr at vi nok får litt skyer på Østlandet ellers så holder det seg stort sett tørt, lyder gledesbudskapet fra Grønnevet.

Bergen er en vakker by nær sagt uansett, men når solen skinner og regnet holder seg unna, er det ingen tvil. (Foto: BTs webkamera)