ATLE BERSVENDSEN

Klokken 13 fredag var Grønnerød ferdig med sin forklaring, etter at han hele dagen hadde svart på knallharde spørsmål fra forsvarerne til ekteparet Orderud og Kristin Kirkemo Haukeland. Spesielt var Kristins forsvarer, advokat Tor Kjærvik, meget kritisk til at Grønnerød har villet beskytte Kristin ved ikke så lenge å tie om hva hun har sagt om drapene og attentatene.

I løpet av sin forklaring sa Grønnerød også at det fins informasjon om drapene som politiet ikke har fått tak i ennå. På slutten av Grønnerøds forklaring spurte derfor statsadvokat Olav Helge Thue om Grønnerød kunne gi påtalemyndigheten navnet på personer som vet mer om Orderud-saken.

Grønnerød gikk da gjennom navnene på to personer, hvorav en som ennå ikke er avhørt av politiet.

Statsadvokat Thue signaliserte at påtalemyndigheten nå ønsker å sørge for at man får snakket med disse personene, slik at det ikke dukker opp "nye overraskelser", som Thue sa — trolig med referanse til det Grønnerød sa om Kristin torsdag.

Grønnerød fastholdt igjen fredag at Kristin sa at hun sto bak attentatene og at hun skulle skyte ham som de der oppe. Grønnerød sa også at det på bakgrunn av dokumentene i saken synes som om ekteparet Orderud må mistenkes for å stå bak trippeldrapet.

— Jeg snakker sant, gjentok Grønnerød gang på gang i retten fredag.

Etter at Grønnerød avsluttet sin forklaring fredag ettermiddag, er det klart for de første vitnene i saken. Først ut er politiførstebetjent Tore Per Bakken fra Kripos, som skal gå gjennom en rekke tekniske funn i saken.

Adresseavisen/Bergens Tidende/Fedrelandsvennen/Stavanger Aftenblad