To personer er funnet omkommet i et snø— og jordras ved Jamtfjelltind i Vefsn kommune i Nordland. I tillegg antar politiet at ytterligere to er omkommet i raset som gikk tidlig søndag ettermiddag. Klokken 18 mandag offentliggjorde politiet navnene på de fire i samråd med pårørende, skriver aftenposten.no .

De omkomne er

Berit Rugeldal (47) fra Vefsn og Tove Peggy Åkerøy (46) fra Vefsn.

De to antatt omkomne er

Bjørg Heidi Åkerøy (44) fra Vefsn og Therese Mari Åkerøy (30) fra Brønnøy.

De fire var en del av en gruppe på åtte personer, tre menn og fem kvinner, som skulle gå på ski opp til Jamtfjelltind for å sette ut poster. Snøskredet gikk ved 15-tiden søndag, og alle åtte ble tatt av skredet.

To av dem kom seg tilnærmet uskadet fra skredet, to personer ble skadet og fraktet til sykehus.

For farlig å lete

De to som er bekreftet omkommet ble gravd frem fra skredet av turkameratene, mens politiet har innstilt søket etter de siste to personene, Bjørg Heidi Åkerøy og Therese Mari Åkerøy, fordi det er ekstremt stor skredfare.

— Mannskapet på Sea King-helikopteret har rapportert om en 500 meter bred snøfonn som står i fare for å rase ut i det aktuelle området, skriver politiet i Helgeland i en pressemelding.

Letingen etter de to savnede blir gjenopptatt så snart det er forsvarlig, og politiet vurderer situasjonen fortløpende sammen med snøskredeksperter.

Åpen kirke

Ordfører Jann-Arne Løvdahl (Ap) i Vefsn kommune sier til NTB at kommunen er sterkt preget av ulykken.

— Vi er en liten kommune der alle kjenner alle, og det er klart det er veldig trist å miste fire samtidig i en slik ulykke, sier Løvdahl.

Han sier at de to som er bekreftet omkommet og de to som er savnet alle er kvinner. De jobbet ikke på samme sted, men ordføreren sier at det er nære bånd mellom arbeidsplassene der de fire jobbet.

Kommunens kriseteam har sammen med politiet møtt de pårørende, familie og andre involverte. Pårørende kan ringe kommunens pårørendetelefon 75 10 17 46.

På grunn av rastragedien flagget Mosjøen kommune på halv stang nasjonaldagen, og borgertog og folkefest ble avlyst.