Navarsete drøftet torsdag situasjonen i Avinor med styreleder Anders Talleraas, et møte som ble utløst av at flysikringsdirektør Anne Grette dagen før sa opp sin stilling. Grette ga som forklaring at Navarsetes beslutning om å evaluere organisasjonsformen i Avinor egentlig var et forsøk på å stanse omstillingsarbeidet.

– Møtet med Talleraas var helt udramatisk. Vi er enige om at det skal gjøres en evaluering av Avinors struktur, og at omstillingsprosessen fortsetter som planlagt, i tråd med Havarikommisjonens rapport. Jeg har ikke til hensikt å stanse noe som helst, sier Navarsete til NTB.

Hun sier at hun som fersk samferdelsesminister og som generalforsamling for statsselskapet som står for flysikkerheten i Norge, ønsker å komme i dialog med ledelsen. Og så hadde det seg slik at Talleraas var i Oslo torsdag.

Protestaksjonen ved Avinors kontrollsentral i Røyken oppfatter Navarsete som en sak mellom flygelederne og ledelsen. Og hun har ikke tenkt å gripe inn.

– Avinor er en omfattende organisasjon med mange grupper ansatte som ikke kjenner seg igjen i det urobildet som skapes, og som ikke deler denne uroen. Jeg forventer nå at flygelederne er seg sitt ansvar bevisst, sier samferdselsministeren.