Hun utelukker ikke at hun kan trekke seg, melder TV 2.

— Det er noen i partiet som ikke ønsker meg. Det må partiet diskutere. Vi har et regelverk for å håndtere denne type situasjoner. Vi er ikke tjent med å ha denne situasjonen gående lenge. Det er viktig at vi får en prosess for hvordan vi skal håndtere de spørsmålene som har kommet opp, sier hun til tv-kanalen.

Førstkommende mandag skal fylkeslederne ha telefonmøte. Da vil de ta stilling til Navarsetes utspill.

Den siste uken har hun vært under sterkt press. Flere Sp-ordførere tok til ordet for et ekstraordinært landsmøte for å fjerne henne som partileder. Deretter ble det bråk rundt telefonen hun tok til sin daværende statsrådskollega Bård Vegar Solhjell (SV).

Navarsete ville påvirke han til å legge en vei 300 meter fra hjemmet hennes i tunnel, slik kommunestyret i Lærdal også ønsker.

Overlever ikke som leder

Gunn Iversen Stokke er fylkesleder i Sør-Trøndelag, nestleder Ola Borten Moes hjemfylke. Hun mener det er fornuftig med et ekstraordinært landsmøte.

— Vi trenger en skikkelig avklaring på lederspørsmålet nå, og da er dette det rette forum. Grasroten må få uttale seg, sier hun.

- Har du tillit til Navarsete?

— Inntil en annen leder er valgt, så har jeg det. Men jeg observerer den uroen som er rundt henne i organisasjonen.

- Hvor stor er den uroen?

— Jeg føler uroen er ganske stor, og at den har vokst de siste ukene.

Iversen Stokke mener uroen skyldens håndteringen av evalueringsutvalgets rapport. Hun peker spesielt på Navarsete sitt utsagn om å røyke ut dem som lakk fra rapporten. I hennes eget fylke mener hun misnøyen er stor mot partilederen. Dersom det blir et ekstraordinært landsmøte, ser hun ikke for seg at Navarsete fortsetter.

— Hvis en går til det skrittet å ha det, da må det være fordi det skal komme en endring, sier Iversen Stokke.

MÅ TREKKE SEG: Per Inge Bjerknes er fylkesleder for Sp i Østfold. Han mener både Liv Signe Navarsete og Ola Borten Moe må trekke seg.
Senterpartiet