Det er konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten fra Gades institutt. Kvinnens 56 år gamle samboer ble i torsdag pågrepet og siktet, men politiet tror ikke han har gjort seg skyldig i noe straffbart. Mannen ble løslatt torsdag kveld.

Drapsalarm

Det ble blåst full drapsalarm etter at kvinnen fra Haugesund ble funnet død i lugaren sin like før klokken 0600 torsdag. MS «Jupiter» var da på vei fra Newcastle.

— Det var kvinnens samboer som meldte fra til oss. Han var selvfølgelig i sjokktilstand. Vi tok vare på ham så godt vi kunne, sier kaptein Ole Bakkehaug.

Da båten la til kai i Stavanger pågrep politiet den 56 år gamle mannen. Samtidig fløy etterforskere fra Bergen til Haugesund for å undersøke samboerparets lugar.

— Dødsfallet ble sett på som mistenkelig. Da vi pågrep samboeren måtte vi samtidig gi ham status som siktet. Han ble fløyet til Bergen for bli avhørt av våre etterforskere, sier Krogvold.

Ved 2000-tiden torsdag var det ikke lenger grunnlag for å mistenke mannen for å ha forvoldt samboerens død. Rettsmedisinerne hadde da obdusert kvinnen, og konkluderte med at hun etter all sannsynlighet døde av naturlige årsaker. Den endelige obduksjonsrapporten vil først foreligge om knappe to måneder.

Varslet passasjerene

For mange av de 1130 passasjerene på MS «Jupiter» ble likevel gårsdagens hendelser en ubehagelig opplevelse.

Kaptein Ole Bakkehaug valgte å varsle om dødsfallet en time før anløp i Bergen. Flere passasjerer var da allerede godt informert.

— En venninne ringte meg og fortalte at hun hadde hørt det på nyhetene. Meldingen vi fikk på høyttaleranlegget var kort og udramatisk. Mange lurte på hva som egentlig hadde skjedd, sier Martha Eline Drange fra Os.

På Skoltegrunnskaien ble passasjerene møtt av et kobbel journalister og fotografer som ville vite om de hadde merket noe mistenkelig ved samboerparets oppførsel.

— Det var naturlig å informere passasjerene om det som hadde skjedd. Jeg har ikke fått noen klager på det, sier kaptein Bakkehaug. Den 45 år gamle kvinnen er den tredje som omkommer på MS «Jupiter» i år. Også de to første var også naturlige dødsfall.

NATURLIG DØD: Den 45 år gamle kvinnen som ble funnet på MS «Jupiter» i går, døde av naturlige årsaker. Kaptein Ole Bakkehaug varslet om dødsfallet en time før anløp til Bergen. Til høyre John Bertil Ulseth, sykepleieren som fant den døde kvinnen.