— De to barna på seks og ni år lå og sov mens mannen var i huset. Vi har foreløpig ikke mistanke om at han har gjort noe spesielt, men etterforskningen pågår for fullt, sier etterforsker Alfred Kviseth ved kriminalvakten i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Tips fra naboer

Mannen brøt seg inn i huset på Charlottenlund mens hele familien var til stede, blant dem to barn på seks og ni år. Politiet fikk melding om innbruddet fredag klokka 23.14. Inntrengeren ble overrasket av huseieren og flyktet, og politiet vet ikke hvor lenge mannen kan ha oppholdt seg i huset. Ettersom det verken i eller utenfor huset er funnet klær som tilhører mannen, antar politiet at han var naken da han tok seg inn i huset.

— Vi har fått inn en rekke tips fra naboer og andre som vi nå går igjennom, sier Kviseth.

Snarlig pågripelse

Han forteller at det ene barnet, en seksåring, har vært igjennom dommeravhør for å finne ut om noe har skjedd. I tillegg er en rekke vitner avhørt, og politiet har gått fra dør til dør i nabolaget.

— De som ikke var hjemme, har fått en lapp i dørsprekken, slik at vi kan få kontakt med dem senere hvis de har sett eller hørt noe.

Alle tipsene som har strømmet inn, gjør ham optimistisk med tanke på å spore opp den foreløpig ukjente mannen.

— Vi håper på en snarlig pågripelse, sier etterforskeren til NTB.

Foreløpig har han lite å si om den nakne mannen, bortsett fra at han tilsynelatende var norsk.