Dahl kom forsvareren i forkjøpet og minnet om at manglende observasjon av de tiltalte ikke frifinner Kristiansen. Ingen har heller sett Andersen, som allerede er dømt for voldtekt og drap.

Førstestatsadvokat Dahl: — Vi har fått et inntrykk av Viggo og hans forhold til seksualitet. Han har vært sexfiksert. Det får så være at han har hatt mange pornoblader. Men det er spesielt at han tok bilder av seg selv naken og at han kom med slibrige kommentarer til kvinner på Eg. Han har åpenbart problemer med sin egen seksualitet. Han har tidligere voldtatt en liten jente og er dømt for det. At Viggo Kristiansen er dømt for voldtekt må lagretten ta med i vurderingen av drapene i Baneheia.

Etter drapene i Baneheia sier Jan Helge at Viggo fikk "noia". Jan Helge måtte ringe til Viggo før han kom hjem til ham og ringte på. Viggo var redd for politiet, og måtte alltid se hvem som ringte på døra før han lukket opp.

"Alvorlig personlighetsforstyrrelse" sier de psykiatrisk sakkyndige om Kristiansen uavhengig av hva han har gjort eller ikke gjort i Baneheia. Dårlig impulskontroll, manglende kontroll av eksplosiv adferd, konfliktsøkende, umoden og kranglete. De legger til at Kristiansen har vært påfallende uberørt av Baneheiasaken. Hans diagnose ADHD gjør at han har noe å slite med.

Hva vet vi om hvor Viggo var ettermiddagen drapsdagen og hvem var han sammen med?

Han var ved Svarttjønn klokken 18 drapsdagen. En time før jentene blir voldtatt og drept, var altså Viggo Kristiansen i nærheten. Etter voldtekten og drapene satt han på trappa hjemme da kameratene kom på besøk.

Hvem vet vi Viggo var sammen med før og etter drapene?

Jo, den ene drapsmannen fra Baneheia, Jan Helge Andersen som allerede er dømt for voldtekt og drap. Hva sier denne drapsmannen om Viggo? Jo, at han var sammen med Viggo fra Svarttjønn og at de to var sammen om overgrepene og drapene.

Vitner har forklart at ingen har sett dem i nærheten av åstedet. Det blir nok et poeng for forsvareren.

Ingen har hørt noe. Mange har spasert i området. Og igjen skyldes det dyktighet, eller så har de hatt utrolig flaks. Men det at ingen har sett dem sier ingen ting. Det sier i hvert fall ikke noe om Viggo. Ingen har heller sett Jan Helge Andersen. Og han vet vi har vært med på voldtektene og drapene. Er det dyktighet så har i hvert fall Jan Helge Andersen trening i å skjule seg. Antakelig har de hatt flaks.

Mitt poeng er at manglende observasjon av de to i Baneheia ikke er noe bevis for uskyld.

Det er påfallende at Viggo Kristiansen ringer og inviterer kameratene hjem til seg. Når de to kommer blir Viggo irritert, selv om de var invitert. Den ene kameraten mener Viggo virket rar. Her forsøker Viggo Kristiansen å skaffe seg et alibi. Da kameratene kom hadde Viggo oppnådd det han ville, og sendte kameratene hjem. Dette er ikke noe bevis, men et indisium.