Kirsten og Arvid Waage har bodd i villastrøket på Årvoll i 25 år. De er nærmeste nabo til det hvite murhuset der de fire eldre personene ble funnet i stua lørdag formiddag etter et bridgelag kvelden før. Huset rommer to leiligheter, en i hver etasje. De drepte og skadde lå i stua i leiligheten i første etasje, og ekteparet Waage har kjent den eldre mannen som bor der i alle år.

— Det har vært musestille i natt. Vi sover med åpent vindu, og jeg hører det meste, men i natt hørte jeg ikke et pip, forteller Kirsten Waage til NTB.

Aldri noe bråk

Hun og mannen Arvid er sjokkert over tragedien som har utspilt seg i nabohuset.

  • Vi har hatt det beste naboskapet og har ikke et vondt ord å si om mannen i nabohuset eller broren hans som bor i huset ved siden av. Selv om det har vært noen fester der, har det aldri vært noe bråk eller noe slåssing, sier de.

Randi Sørensen som bor i et hus på andre siden av gata, er enig.

— Miljøet her oppe er stille, rolig og fredelig. Det som er skjedd, er forferdelig, ufattelig og tragisk, sier hun.

Ifølge Sørensen og ekteparet Waage pleide de to eldre brødrene å spille bridge hver uke, men det pleide de å gjøre i velhuset i nærheten.

Ikke overrasket

Randi Sørensens mann Einar sier derimot at han ikke er overrasket over det som er skjedd.

  • Jeg er ikke forbauset med den trafikken som har vært i det huset. Jeg har bodd her i 20 år, men er ikke på hils med de folka. De tilhører et helt spesielt miljø, mener Einar Sørensen.
IKKE OVERRASKET: Einar Sørensen sier han ikke er overrasket over at to personer er funnet skutt og drept i nabohuset på Årvoll i Oslo og to andre skadd.
Foto: Erlend Aas/SCANPIX