Med en ladd revolver i beltet gikk 55-åringen ut for å lufte hunden sin lørdag kveld. — Min klient husker ikke de mest sentrale delene av hendelsesforløpet denne kvelden. Derfor erkjenner han ikke straffskyld. Men han er klar over hva som har skjedd, og er selvfølgelig preget av den situasjonen han er i, siermannens forsvarer, advokat Are Nilsen.

Siktede møtte mandag i forhørsretten med en stor blåveis som han pådro seg lørdag kveld. Han fikk fire uker i varetekt, to av dem med brev- og besøkskontroll og uten mulighet til å lese aviser eller se på fjernsyn. 55-åringen, som er siktet for forsettlig drap, tok betenkningstid.

Johnny Refsnes og kona hadde invitert mellom 20 og 30 personer til hageselskap lørdag på Kvernaland i Klepp kommune på Jæren. Ifølge vitner skal den 55 år gamle mannen ha kommet forbi med hunden sin ved 22.45-tiden. Han skal ha irettesatt ungene på en slik måte at Refsnes grep inn. Det oppsto et håndgemeng mellom siktede og Refsnes, men akkurat hva som skjedde er fremdeles uklart.

55-åringen skal i avhør ha sagt at Refsnes dyttet og truet ham, og at han deretter slo til ham. Siktede skal ha sagt at han ikke husker noe mer før avdøde rykket revolveren ut av hånden hans. - Jeg utelukker ikke at dreier seg om nødverge, sier forsvarer Nilsen.

NTB