Finse Eiendom har fått tilslag for kjøp av en portefølje av eiendommer bestående av fem sentrale bygninger og noen enkeltleiligheter. I tillegg skal NSB Eiendom forhandle med enkeltpersoner om de øvrige eiendommene. Etter at salgene er gjennomført vil NSB sitte igjen med stasjonen, godshuset og verksted/smie.

Dermed trakk det Oslo-baserte selskapet Finse Eiendom AS det lengste strået i anbudsrunden i konkurranse med blant andre brødrene Dale fra Frekhaug. De hadde lagt inn bud på samtlige 40 eiendommer som var lagt ut for salg.

Bak Finse Eiendom står blant annet Trygve K. Norman, som sammen med sine brødre driver Finse 1222. Han og de to andre medeierne i Finse Eiendom har planene klare for hvordan «Finsebyen» skal utvikles. På høyfjellet skal det utvikles et levende og skapende miljø. Blant annet planlegges det etablering av gjesteatelier og skrivestue.

— Finse skal være et lite, men unikt fritidssamfunn uten biler og rosa bobledresser, sier Ola T. Gjørtz, styreleder i Finse Eiendom i en pressemelding. - Finse er og vil forbli ekte; et lett tilgjengelig sted hvor man kan møte fjellets uforanderlighet og mektighet også i de neste 100 år.

— Kimen til et utøvende miljø er allerede til stede, sier Gjørtz videre og peker på at FinseJazz allerede er etablert. Også det årlige internasjonale Snøseminaret i regi av Kunsthøgskolen i Bergen bringer stadig utøvende kunstnere til Finse.

«Nye grupper kommer til Finse gjennom skiseilings-miljøet og den årlige SnowJam-festivalen. Sammen med de nye eierne av Lokstallen vil det nå legges mer konkrete planer for kultur- og aktivitetstilbudet», heter det i pressemeldingen.