Det var klokken 8.30 ikke kjent om meklingsmann Merete Smith hadde lagt fram en skisse til løsning.

Partene klarte ikke å bli enige innen fristen ved midnatt natt til onsdag, og meklingen fortsatte på overtid. Streik i kringkastingen kan føre til svarte NRK-skjermer og tause radiokanaler fra onsdag.

Mange NRK-ansatte ventet i spenning på Riksmeklingsmannens kontor onsdag morgen, og mange av dem uttrykte overraskelse over at det fortsatt ikke skjedde noe. Det var ventet at Merete Smith skulle snakke med pressen ved 8-tiden onsdag morgen, men en halvtime senere hadde hun fortsatt ikke vist seg.

– Verdt å fortsette

— Partene står langt fra hverandre, og det har vært liten bevegelse i løpet av kvelden, sa Smith få minutter før midnatt.

Da var det bare minutter til meklingsfristen gikk ut for journalister, LO-organiserte, YS-organiserte og akademikere i NRK.

— Det er komplisert, men ikke helsvart. Partene er fortsatt interessert i å finne en løsning, og det er absolutt verdt å fortsette meklingen på overtid, sa Smith til NTB.

Hun understreket at prosessen er krevende siden det er fire arbeidstakerorganisasjoner på den ene siden av bordet.

Krever 16.000

De fire står sammen om et lønnskrav på 16.000 kroner til alle, men det hindrer ikke at organisasjonene kan bryte ut og streike enkeltvis.

Alle organisasjoner har varslet at de tar ut samtlige medlemmer hvis det blir streik. YS har varslet plassfratredelse for 807 ansatte, Norsk Journalistlag tar ut 1.511, akademikerne (SAN) tar ut 4 og LO Stat tar ut 930 ansatte hvis det blir streik.

Det siste lønnstilbudet fra arbeidsgiverne før meklingen var på 7.500 kroner.

Streikeviljen er stor blant journalistene, som føler at de sakker akterut i forhold til andre journalistkolleger, ifølge lederen av NRKs journalistlag, Leif-Kjartan Bjørsvik.

Bernander håper

Motparten, kringkastingssjef John G. Bernander, sa tirsdag kveld at det var ganske langt mellom partene, men la til at «vi skal forsøke å få til et resultat». Bernander var selv til stede under forhandlingene på Riksmeklingsmannens kontor tirsdag kveld.

En streik kan blant annet ramme NRKs storproduksjon Bislett Games fredag.

Også fotball-VM, som starter 9. juni, kan bli rammet.