De populære nyhetssendingene Dagsnytt 18, Ukeslutt og Søndagsavisen får leve videre. Dette er klart etter et møte onsdag mellom programsjef Hans-Tore Bjerkaas og nyhetssjef Anne Aasheim.

Men klubblederen for journalistene i Dagsnytt, Leif-Kjartan Bjørsvik klarer ikke å slå seg til ro med dette.

— Jeg er glad for at ledelsen har sett vanviddet i å kutte ut disse nyhetssendingene, men det er fortsatt et pengeproblem her, sier Bjørsvik til NTB.

- Kvaliteten rammes Konklusjonen etter onsdagens møte er at det vil være et strategisk feilgrep å legge ned sentrale nyhetstilbud i fjernsyn og radio.

Kravet er at nyhetsdivisjonen skal spare inn 20 millioner kroner. Det er klart at innsparinger vil måtte komme i nyhetsredaksjonene på Marienlyst og ved distriktskontorene, men dette skal altså skje uten å fjerne flaggskipene Dagsnytt 18, Ukeslutt eller Søndagsavisen fra sendeskjemaet.

— Når sendeskjemaet består, må det bety at kvaliteten på sendingene vannes ut. Det blir mindre penger til personalbehandling og journalistisk virksomhet, mener Bjørsvik.

Spiller ballen til Førde - Beslutningen innebærer at vi har økonomiske utfordringer som er så store at vi har løftet saken opp på kringkastingssjefens bord, sier nyhetssjef Anne Aasheim til NRK.

Klubbleder Leif-Kjartan Bjørsvik mener toppledelsen i NRK nå må gå gjennom ledersjiktet, administrasjonen og støttefunksjonene for å kutte de 20 millionene som må til.

— Det er ikke blitt gjort en skikkelig vurdering av disse avdelingene tidligere. Kuttene må gjøres lengst mulig vekk fra mikrofonene, sier han.

Bjørsvik sier journalistene i NRK nå vil holde høy beredskap, og følge nøye med på hva kring-kastingssjef Einar Førde gjør med budsjettene.