Advokat Per Danielsen, som representerer stefaren og jenta, opplyser at det er inngått et forlik med NRK, skriver Dagbladet.

Videoen som ble vist på TV flere ganger i 2004, blant annet i NRK, viser på et tidspunkt ansiktet til fireåringen i forbindelse med at stefaren går i retning av politistasjonen. Stefaren hadde da blitt pågrepet, mistenkt for kjøp og besittelse av narkotika på «Plata» – på det tidspunktet en åpen omsettingsplass for tunge narkotiske stoffer i hovedstaden..

Danielsen sier også at klientene hans har reist privat straffesak mot politimester Anstein Gjengedal og Oslo politidistrikt, der de krever at Gjengedal og Oslo politidistrikt ilegges bøter på henholdsvis 10.000 og 1 million kroner. I tillegg kommer et erstatningskrav for ikke-økonomisk skade på til sammen 1,2 millioner kroner.

Daværende Sefo, nå Spesialenheten for politisaker, etterforsket i sin tid visningen av videoen og innstilte på at politimester Gjengedal skulle få et forelegg. Etter at den var behandlet av statsadvokaten i Oslo og riksadvokat Tor-Aksel Busch ble saken henlagt.