Terje Søviknes fikk gjennomgå av P3-programleder Mina Hadjian 9. januar i fjor. Hun sa blant annet: "At en politiker får fortsette etter at det er avslørt at han har tvunget seg på en mye yngre partikollega," og "At han slipper å sitte i fengsel for forbrytelsene sine (..) han skulle vært bak lås og slå."

Etter dette ble en uvitende Søviknes oppringt og intervjuet.

Nå har NRK sendt et brev til Søviknes der de foreslår å sende en beklagelse på P3, skriver BA.

"Innslaget kom på lufta fordi våre rutiner ikke ble fulgt og dette har vi hatt en grundig gjennomgang av i redaksjonen. Vi ser at innslaget bryter med god presseskikk på flere punkter og vi beklager dette overfor deg," skriver programsjef Bjørn Stuevold og redaksjonssjef Tone Donald.

Totalt mener NRK at innslaget bryter med fire paragrafer i Vær Varsom plakaten.

Dette er paragrafene NRK innrømmer å ha brutt:

  • 3.3: Det er god presseskikk å gjøre premissene klare i intervjusituasjoner og ellers i forhold til kilder og kontakter.
  • 4.1: Legg vekt på saklighet og omtanke i presentasjon.
  • 4.2: Gjør klart hva som er faktiske opplysninger og kommentarer.
  • 4.3: Vis respekt for menneskers egenart, privatliv, rase, nasjonalitet og livssyn. Fremhev ikke personlige og private forhold når dette er saken uvedkommende.Søviknes vil ta saken videre til Pressens Faglige Utvalg.

"NRKs oppfølging av saken har vært profesjonell og tilfredsstillende, men ut i fra de spesielle omstendighetene rundt innslaget ønsker jeg på prinsipielt grunnlag at Pressens Faglige Utvalg skal ta endelig stilling til klagen", skriver Terje Søviknes i svaret til NRK.

KNUT STRAND (ARKIV)