Juryen i Gulating lagmannsrett kom til rettslokalene på Forus ved 8.30-tiden torsdag, til tredje dags drøftinger om skyldspørsmålene. Tirsdag og onsdag holdt juryen rådslagning i til sammen cirka ti timer.

Tok seg god tid

— Dette tyder på at juryen bruker den tiden de finner nødvendig uten å føle tidspress, og det er bra. De har mange vanskelige spørsmål å ta stilling til, og svarene er ikke enkle. Vi venter i spenning, sier Erling Havnås forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Kunngjøringen av tidspunktet for kjennelsen innebærer at de fem kvinnene og fem mennene i løpet av torsdag gjorde seg ferdig med drøftingene om de 40 skyldspørsmålene for David Toska og hans medtiltalte

Spørsmålene til juryen er om David Toska, Kjell Alrich Schumann og ni andre tiltalte er skyldige i grovt ran med døden til følge, om Thomas Ingebrigtsen og William Pettersen er skyldige i medvirkning til grovt ran, og om alle de 13 tiltalte utførte eller medvirket til ranshandlingen 5. april 2004 som medlemmer av en organisert kriminell gruppe.

Fire sier seg uskyldige David Toska og Kjell A. Schumann er de to eneste som sier seg skyldig etter dødsfølgen, mens Thomas Ingebrigtsen er den eneste som har sagt seg skyldig etter paragraf 60a.

Fire av de tiltalte, Metkel Betew, Ikmet Kodzadziku, Alf Henrik Christensen og Thomas Thendrup hevder fortsatt at de er uskyldige.

Juryen skal også svare på om Erling Havnå er skyldig i ranet av Postens brevsenter i Oslo 27. oktober 2003.

SCANPIX
SCANPIX
SCANPIX