Brevet utløste full terroralarm i rådhuset i kommunen onsdag formiddag. 100 ansatte ved rådhuset på Notodden fikk forbud mot å forlate huset på grunn av frykt for at det hvite pulveret kunne inneholde miltbrannsmitte.

11 personer som hadde vært i kontakt med brevet eller i nærheten da det ble åpnet, ble satt på antibiotikakur for sikkerhets skyld.

Foreløpig er ikke det hvite pulveret i brevet som ankom kommunehuset analysert, men politiadjutant Ann Britt Backstrøm i Notodden politidistrikt sier til NTB at de to siktede mennene i avhør har fortalt at brevet inneholdt melis.

Overnattet

Mennene på 25 og 31 år, som begge er fra Notodden, måtte tilbringe natten hos politiet, etter at de meldte seg selv onsdag kveld.

I avhør erkjente de at de hadde sendt brevet til den kommuneansatte for spøk. I konvolutten var det i tillegg til det hvite pulveret et brev med påklistrede, utklipte bokstaver.

Mennene ble løslatt onsdag formiddag, etter at politiet fant ut at det verken var fare for bevisforspillelse eller fare for gjentakelse for brevsendingen.

Trusler

— De to er foreløpig siktet etter straffelovens paragraf 227 om trusler, sier politiadjutant Backstrøm til NTB.

Trusler har en strafferamme på inntil tre år, og seks år ved særdeles skjerpende omstendigheter. Politimester Stein Opsahl i Notodden politidistrikt erklærte tirsdag kveld saken for oppklart.

Det er ikke tatt stilling til om det skal tas ut tiltale mot de to mennene. Ifølge politiet er de fleste av vitnene i saken avhørt, men ennå gjenstår noe etterforskning.

(NTB)