– Mange muslimer føler at terskelen for å bli overvåket er blitt lavere. Vanlige mennesker passer seg for hva de sier i telefonen og hva de skriver i e-post, sier leder Mohammad Usman Rana i Muslimsk studentsamfunn til NRK.

De frykter at telefoner blir avlyttet og e-post blir lest av politiet.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) sier de ikke overvåker muslimer spesielt, men de bekrefter at det finnes grupper i Norge som støtter terror i utlandet.

PST-sjef Jørn Holme avviser at politiet overvåker muslimer som gruppe.

– Vi overvåker ikke muslimer, sikher, vegetarianere eller folk som går i Levis-bukser. Vi følger med på dem vi mener kan planlegge alvorlig kriminalitet, sier Holme. Han forstår likevel frykten i det muslimske miljøet for å bli stemplet.

– Jeg vet at mange unge med flerkulturell bakgrunn føler seg stigmatisert med den terrorfrykten vi dessverre har i Europa, og det er viktig for meg å lytte til hva de har å si, sier Holme, som gjerne vil avmystifisere PSTs arbeid. Han mener også det er viktig at alle typer mennesker jobber i sikkerhetstjenesten.

– Det er viktig at vi i PST faktisk er sammensatt på en måte som gjenspeiler befolkningen. Vi er også avhengige av folk som har en flerkulturell bakgrunn, sier han til NRK.