Foreløpig skal musikkfrislippet være en prøveordning fram til jul. Om det fungerer greit, kan det ende opp med at skolen tillater at elevene får bruke mp3-spillere i skoletiden, skriver Adresseavisen.

Initiativet til forsøket kom fra elevrådet. Brukerrådet gikk deretter med på en prøveordning for elevene i femte, sjette og sjuende trinn.

– Det var litt mye bråk i klasserommet, og vi tenkte at det kanskje kunne bli roligere hvis elevene fikk lov å bruke mp3, sier Sivert Bungum Gorset, elevrådsrepresentant fra 6. trinn.

– Jeg konsentrerer meg mye bedre når jeg bruker iPod. Da får jeg slappet av litt og blir ikke så forstyrret av andre elever, forklarer han.

Det er imidlertid knyttet en del regler til bruken av musikkspillerne: Foreldrene skal godkjenne bruken, musikk er forbudt når læreren underviser og gir beskjeder, og en skal ikke spille så høyt at en forstyrrer andre elever. Blir reglene brutt blir spilleren innlevert og foreldrene må møte opp for å hente den ut.

Rektor Odd T. Feragen synes ikke det er noe problem at enkelte elever vil ha musikk til arbeidet.

– Jeg er ikke så veldig bekymret over dette når jeg ser hvordan elevene jobber. Men hvis det er slik at de synes det er mye bråk, så er det noe vi må ta på alvor, sier rektoren til Adresseavisen.