For en måned tid siden ble den tidligere eiendomssjefen i Undervisningsbygg Oslo siktet for å ha svindlet kommunens skoler for nesten 90 millioner kroner, eller «en dobbel NOKAS», som det heter på politikammeret, skriver Dagens Næringsliv.

Men lønnen som kommunal sjef kunne vanskelig forklare den eksklusive Audien, dyre klokker, fisketurer og den digre villaen i Holmenkollen.

Kollegaer fikk høre han var godt gift, at kona hadde arvet betydelige summer og at han hadde vunnet på Oddsen.

– Han var litt vag, og verden vil bedras. Vi har mer eller mindre godtatt alle disse forklaringene. Jeg stilte aldri spørsmål ved verken biler, båter eller hus, sier informasjonssjef Marit Thoresen i Undervisningsbygg til avisen.

Ifølge naboer som avisen har snakket med, har Murud hele tiden vært diskré med opplysninger rundt fortiden sin. Samtidig blir han beskrevet som en ildsjel i nærmiljøet. Han har blant annet stått utallige timer som oppmann og hjelpetrener til fotballagene til Lyn og Ready. Dette skal ifølge Dagens Næringsliv ha ført til at fotballguttene på Lyn skal ha fått noen av de mest lønnsomme dugnadsjobbene i hovedstaden.