Ifølge New York Times og Washington Post anser amerikanerne at mulla Krekars gruppe Ansar al-Islam i Nord-Irak er et bindeledd mellom al-Qaida og Iraks president Saddam Hussein. Mulla Krekar selv avviser dette, og sier han kan bevise at det ikke stemmer.

Mulla Krekars bror, Khalid Faraj Ahmad, sier til NTB at mulla Krekar vil vente med å legge fram sine bevis til han har hørt utenriksminister Colin Powells redegjørelse for FNs sikkerhetsråd onsdag.

— Hvis Colin Powell nevner ham selv, vil han legge fram sine bevis, sier Khalid Faraj Ahmad.

I et intervju med den arabiskspråklige avisen Al-Hayat sier Krekar ifølge nyhetsbyrået Reuters at han hadde kontakt med amerikanerne i 2000. Han skal ha møtt en CIA-representant og noen fra den amerikanske hæren i den kurdiske delen av Irak, og blitt bedt om å samarbeide med dem, men avslått.

Mulla Krekars bror sier til NTB at Krekar ikke mener å bruke dette som noe bevis. Han sa det også til amerikanerne som avhørte ham i Nederland.

— Han ville si til amerikanerne at de kjente ham fra før, og at de ikke hadde noen grunn til å presse Nederland eller Norge for å utlevere ham, sier Khalid Faraj Ahmad.