Bildet har Mohammad brukt som profilbilde. Han hyller også den drepte Taliban-lederen Hakeemullah Mehsuud, skriver Dagbladet. 5. november i fjor skrev han på sin Facebookprofil at vantro skulle kuttes hodet av, ifølge VG.

Ellers skriver han på profilen at «henrettelse er min vei til martyrstatus» og at hans politiske syn er «Khilafah on the path of Prophethood».

Khilafah.com skal drives av den radikale islamistiske organisasjonen Hizb ut-Tahrir, som er forbudt i mange europeiske land, etter at de har spredt rasistiske og antisemittiske utsagn og uttrykt støtte til terror. Gruppen regnes som en av de mest ekstreme islamistiske gruppene i verden.

— Graverende

Mohammad er blant Venstre-politiker Abid Q. Rajas 4.500 venner på Facebook og Raja mener innholdet på 24-åringens profil er så graverende at det bør komme fram i offentlighetens lys.

— Denne Mohyeldeen er den mest ekstreme personen jeg vet om i Norge på denne alderen, sier Raja.

Mohyeldeen Mohammads advokat, John Christian Elden, sier følgende til VG om sin klients terroristsympatier:

— Det er vårt rettssystems samfunnsmessige oppgave å stå opp for å forsvare hans rett til å ytre seg, selv om man misliker ytringen. Jeg regner med at politiet også pågriper alle de som har truet ham på grunn av hans ytringer.

**Les også:

Mener Mohammad er en sikkerhetsrisiko**

Saudi-Arabia

Sist høst begynte Mohyeldeen Mohammad på det islamske universitetet i Medina i Saudi-Arabia. 24-åringen er ikke alene som norsktalende. 13 andre nordmenn har fått plass på det samme universitetet i løpet av de siste fire årene.

— Utdanningen er på fire år. Jeg blir lærd i islamsk sharialov, sier Mohammad til VG.

De tradisjonelle islamske lovene sharia finnes ikke som et entydig nedskrevet lovverk, men baserer seg på skriftlærdes tolkninger av Koranen og tradisjonen rundt profeten Muhammed (sunna).