Det går fram av et intervju hun har gjort med NRK, som sendes lørdag kveld. Mens prinsessen tidligere på dagen nektet å si ett ord om engleskolen da hun møtte pressen under Bislett Summer Games for funksjonshemmede, forteller hun åpenhjertig om engler i intervjuet med NRK.

Lysvesener

– Englene er ikke fysiske, det er veldig viktig. Noen kjenner dem, noen ser dem. Hver enkelt oppfatter dem ut fra sitt ståsted. De er lysvesener for meg, som er en følelse av en veldig sterk tilstedeværelse, en sterk kjærlighetsstøtte, sier prinsesse Märtha Louise.

Hun forteller også om mediekjøret som har vært etter at planene om engleskolen ble kjent.

– Denne gapestokken som finnes. Vi har i dag et land et land hvor vi prøver å utrydde mobbing i skolene. Hvordan skal vi klare å utrydde mobbing i skolene når vi voksne oppfører oss på den måten vi gjør, spør prinsessen.

Avfeide

Da en samlet presse tidligere på dagen forsøkte å få en kommentar til engleskolen avfeide en smilende prinsesse alle spørsmål:

– Dere prøver dere, smilte hun lurt som svar på spørsmålene hun fikk om skolen.

Om hvorfor hun ikke ville si noe, var svaret klart:

– På offisielle oppdrag svarer jeg bare på spørsmål som er relatert til oppdraget. sa hun, før hun lørdag ettermiddag forlot Bislett med et samlet pressekorps i hælene.