Kongeparets neste barnebarn blir nummer sju i arverekken etter kronprins Haakon og hans to barn og sin mor og sine to søstre.

«Deres Majesteter Kongen og Dronningen har den glede å kunne meddele at Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn venter sitt tredje barn», heter i det meldingen på Slottets hjemmeside.

Prinsessen har termin i midten av oktober, og den vordende mor er i fin form. Det forventes et normalt svangerskap, går det fram av meldingen.

— Prinsessen har ingen offisielle representasjonsoppgaver den nærmeste tiden, opplyser informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen til NTB.

Gjeruldsen opplyser at prinsessen og hennes familie skal tilbringe første del av påskeferien sammen med kongeparet på Prinsehytta i Sikkilsdalen, men at familien ikke blir med på det tradisjonelle påskerennet ved Sikkilsdalsseter påskeaften.

Hjemmefødsel

Prinsessens første barn, Maud Angelica, ble født på Ullevål sykehus 29. april 2003 og ble av sin far karakterisert som «en gyllen halvmeter» da hun ble født.

Datter nummer to, Leah Isadora, ble født 8. april 2005 hjemme i familiens sommerbolig Bloksberg på Hankø, til stor overraskelse for de fleste.

Om prinsessen også denne gangen velger hjemmefødsel, blir det etter all sannsynlighet i Lommedalen, der familien bor. Hvis hun velger å føde på sykehus er alternativene Rikshospitalet eller Sykehuset Asker og Bærum.

Fortsetter engleskolen

Prinsesse og kulturformidler Märtha Louise fortsetter trolig med sin «engleskole» Astarte. Fristen for opptak til høstens kurs går ut torsdag 13. mars, går det fram av skolens hjemmeside.

Sannsynligvis må Märtha da overlate en god del av høstens undervisning til sin kollega Elisabeth Samnøy, ettersom hun selv trolig vil ha fødselspermisjon fra månedsskiftet september/oktober.

Hvilke kulturformidlingsoppdrag Märtha vil påta seg fram til fødselen er ikke kjent. Men så vidt NTB kjenner til, har hun allerede tatt på seg et oppdrag som medfører reise til den sørlige halvkule.

Men prinsessen hadde ingen kjente helseproblemer gjennom de to første svangerskapene, så mulighetene for at hun også denne gangen kan jobbe som vanlig, skulle være gode.

SCANPIX
SCANPIX