Wibecke Lie, NTB

Det var et strålende par som smilte og vinket til publikum og fotografer da de forlot Slottet for å dra til leiligheten i Ullevålsveien søndag formiddag. Ikke lenge etter kom de første gratulantene, blant dem prinsesse Märtha og hennes kjæreste Ari Behn til Ullevålsveien 67, medbringende gaver til den kommende kronprinsessen. Nå er spørsmålet hvor lenge prinsessen kan holde kjæresteforholdet "hemmelig". Går det mot forlovelse før 30-årsdagen i neste måned?

Også Mette-Marits mor, Marit Tjessem, kom på besøk til det forlovede paret i leiligheten. Brudens mor hadde følge med en bekjent av datteren fra Australia.

Brudens forlover, Linda Tånevik, var også blant gratulantene søndag ettermiddag. Hun hadde med seg gave og blomster til sin venninne som fylte 28 år denne dagen.

På kvelden var det privat middag på Slottet til ære for fødselsdagsbarnet og hennes familie. Men hvem som var gjester og hva som sto på menyen er en godt bevart slottshemmelighet.

Før middagen var det en andakt i Slottskapellet. Her ble det trolig bedt for brudeparet og deres fremtid sammen som kronprinspar, slik biskop Gunnar Stålsett oppfordret alle menigheter til å gjøre ved gudstjenestene søndag.

Det kommende kronprinsparet så ut til å være i strålende humør på Mette-Marits bursdag søndag.
Foto: Scanpix